بازار آهن و فولاد داخلی در دومین هفته آبان ماه با نوسانات متعددی همراه بود؛ به این صورت که در ابتدای هفته قیمت روز آهن آلات روند افزایشی داشت اما تا پایان هفته این نوسانات تا حدودی فروکش کرد و قیمتها در غالب زیرمجموعهها با ثبات و اصلاح جزئی همراه بودند.
قیمت دلار هم نوسانات متعددی داشت و بین کانال 51 و 52 هزار تومان در رفت و آمد بود، روز پنجشنبه نیز مجددا قیمت دلار افزایش یافت و کانال 52 هزار تومان را رد کرد، در پایان روز هم هر دلار 52 هزار و 100 تومان مبادله شد.
قیمت آهن در بازار ایران
پنجشنبه گذشته که بازار تقریبا نیمه تعطیل بود، قیمت میلگرد آجدار در غالب شرکتها ثابت اعلام شد اما برخی کارخانهها با کاهش 100 تا 200 تومانی همراه بودند.
انواع ورق گرم و سرد نیز روز پنجشنبه نسبتا ثابت بودند و قیمت ورق سیاه، قیمت ورق گالوانیزه، قیمت ورق روغنی و … بدون تغییر عرضه شدند.
قیمت قوطی پروفیل، قیمت قوطی مبلی، قیمت پروفیل صنعتی و سایر پروفیلها هم ثابت اعلام شدند و قیمت لوله مبلی، قیمت لوله صنعتی، قیمت لوله داربستی و سایر لولهها هم عمدتا ثابت اعلام شدند.
قیمت روز نبشی، ناودانی و سپری هم ثبات داشتند؛ همچنین قیمت تیرآهن شاخهای نیز در کلیه شرکتها ثابت بود.
گزارشها حاکی است که به دنبال ارسال پالس حمایتی بازارساز از صنایع مختلف با ابلاغیهای که از طریق بورس کالا به کارگزاریها ارسال شد، به طور محدود و جزئی ورود تقاضای سرمایهای به بازار را فراهم کرد.
همانطور که در تحلیل روز پنجشنبه نیز اشاره شد حمایت بازارساز به معنی نوسانات نجومی قیمت آهن نیست و به نوعی حمایت از قیمتهای فعلی و جلوگیری از کاهش بیشتر قیمتها است.
اما باید در نظر داشت که متقاضی سرمایهای برای تبدیل نقدینگی خود به کالا منتظر ثبات قیمت و توقف روند نزولی بود که با سیاست بازارساز این امکان فراهم میشود.
درباره اوضاع بازار آهن در هفته جاری میتوان تأثیر چند پارامتر را بررسی کرد. از جمله پارامترهایی که میتوان به آن اشاره کرد رشد قیمت شمش صادراتی ایران، نوسانات افزایشی قیمت دلار و کاهش حجم عرضه آهن اسفنجی در بورس کالا است.
اما در این میان چند پارامتر هم وجود دارد که در مقابل عواملی که گفته شد، قرار دارد و مانند مانعی عمل میکند که از جمله آنها میتوان به نبود نقدینگی و افت محسوس تقاضا، فروش اعتباری یا LC، حجم مقاطع فولادی در بورس روز چهارشنبه و حجم شمش در عرضه روز دوشنبه اشاره کرد.
باید این نکته را مدنظر داشت که تا زمانی که بازار مقاطع طویل پایین دست زنجیره، شمش و آهن اسفنجی همسو نشوند، سیر کلی بازار مثبت نخواهد شد.
حال با توجه به احتمال ثبات قیمت در قیمتهای کشف شده فعلی، امکان دارد در هفته جاری شاهد ورود تقاضای بیشتری در بازار باشیم.
نکته دیگری که باید مدنظر داشت کاهش تأثیرگذاری نوسانات دلار روی قیمت آهن و فولاد و سایر بازارهای کالایی است؛ پس نمیتوان گفت با جهش قیمت دلار نوسان چشمگیری در بازار آهن رخ خواهد داد.
بدون دیدگاه