روند ثابت و آرام بازار آهن و فولاد روز گذشته نیز در غالب حوزهها تداوم داشت و قیمت آهن آلات در شماری از زیرمجموعههای بازار با کاهش و افزایش جزئی همراه بود؛ به طور کلی بازار در رکودی عمیق و فرسایشی قرار دارد.
اوضاع بازار ارز هم نسبتا آرام بود و قیمت دلار نوسان چندانی نداشت. در پایان روز هم هر دلار بازار آزاد 51 هزار و 400 تومان اعلام شد. محمدرضا باهنر عضو مجمع تشخیص در زمینه اوضاع نرخ ارز تا پایان سال معتقد است که قیمت دلار جهش 20-15 درصدی نخواهد داشت و نهایتا میزان نوسانات 2 تا 3 درصد است.
بررسی نوسانات قیمت آهن
روز گذشته قیمت میلگرد آجدار جز کاهش 50 تا 200 تومانی در تعدادی از شرکتها، با ثبات قیمت در غالب مبادی فروش همراه بود.
قیمت میلگرد 14 اصفهان با 50 تومان کاهش حدود 24.700 تومان اعلام شد که بیانگر فاصله 2 هزار تومانی این محصول با قیمت کف میلگرد است؛ کف قیمت میلگرد آجدار روز گذشته 22.200 تا 22.500 تومان برآورد شد که نسبت به روز یکشنبه 100 تومان کاهش داشت.
قیمت میلگرد میانه هم با کاهش 150 تومانی در هر کیلو 22.300 تومان عرضه شد اما قیمت میلگرد امیرکبیر خزر حدود 150 تومان افزایش داشت و قیمت میلگرد استاندارد این کارخانه 23.000 تومان اعلام شد.
قیمت روز تیرآهن نیز در تعدادی از مبادی فروش با کاهش 10 تا 50 هزار تومانی برخی سایزها اعلام شد اما قیمت تیرآهن کرمانشاه و تیرآهن اهواز در برخی سایزها با افزایش 10 هزار تومانی همراه بود.
همچنین قیمت نبشی، قیمت ناودانی و قیمت سپری نیز به تبعیت از جو کلی بازار ثابت اعلام شدند؛ قیمت پروفیل صنعتی، قیمت پروفیل سبک، قیمت پروفیل گالوانیزه و سایر پروفیلها هم تغییری نداشتند. پس از افزایش قیمت پروفیل که از ماه پایانی تابستان آغاز شد، بدون توجه به اوضاع کلی بازار در کانال فعلی خود مقاومت کرده و تا کنون که در نیمه ماه آبان قرار داریم کاهش قیمت چندانی نداشته است.
به طوری که هر کیلو از این محصول 38 هزار تومان اعلام میشود، با این حساب فاصله قیمتی پروفیل با کف قیمت میلگرد آجدار حدود 72 درصد اعلام میشود که رقمی چشمگیر و بیسابقه است. این در حالی است که پروفیل با کمبود و کاهش تولید مواجه است و در بازار میلگرد مازاد تولید داریم.
قیمت انواع لولههای درزدار و بدون درز مانند قیمت لوله مانیسمان، قیمت لوله مبلی و … نیز ثابت بودند.
قیمت روز ورق سیاه نیز در اکثر کارخانهها ثابت اعلام شد اما قیمت ورق سیاه مبارکه افزایش 200 تا 500 تومانی را در محصولات خود اعمال کردند؛ همچنین قیمت ورق استیل، قیمت ورق گالوانیزه، قیمت ورق رنگی و انواع ورق سرد هم ثبات داشتند.
گزارشها از معاملات بورس کالای روز گذشته از استقبال چشمگیر و رقابت شدید برای آهن اسفنجی حکایت دارد. با توجه به عرضه محدود و تقاضای بالا برای این محصول قیمت آهن اسفنجی در هر کیلو به 13 هزار تومان رسید که با این روند فاصله قیمت بین شمش و آهن اسفنجی به 70 درصد افزایش مییابد درحالی که این فاصله قیمتی باید 60 درصد باشد.
به عبارتی شمش 18.500 تومانی بازار آدرس آهن اسفنجی 11.000 تومانی را میدهد و با قیمت فعلی این محصول در بورس دیروز که به 13.000 تومان رسید برای تولیدکنندگان شمش به صرفه نخواهد بود.
از عمدهترین دلایل افزایش چشمگیر تقاضا برای آهن اسفنجی را میتوان به نگرانیهای ناشی از محدودیت گاز و کاهش تولید این محصول در ماههای آینده نسبت داد.
پس از افزیش قیمت آهن اسفنجی در بورس برخی از مبادی نوردی به دنبال تحریک جزئی تقاضا و افزایش قیمت بودند اما با در نظر گرفتن حجم عرضه شمش امروز و محدودیتی که برای خرید این محصول تعیین شده است، میتوان گفت افزایش قیمت چندانی رخ نخواهد داد.
از طرفی دیگر نبود تقاضا و رکود تورمی بازار مانند مانعی است که از هر گونه افزایش قیمت پیشگیری میکند و نوسانی هم اگر رخ میدهد در بازه کوتاه مدت است.
بدون دیدگاه