بازار فولاد روز پنجشنبه در سکوت و ثبات نسبی به سر میبرد و شاهد کاهش قیمت در تمامی بخشها و زیرمجموعهها بود. فضای کلی بازار همچنان با کمبود نقدینگی و رکود همراه است. این موضوع باعث شده تا میلگرد به یکی از چالشهای اصلی فعالان این بخش تبدیل شود.
قیمت میلگرد آجدار در پایان هفته گذشته در غالب مبادی فروش ثابت اعلام شد و تعدادی نیز قیمتها را کاهش دادند؛ ابهام در مورد ثبات کانال قیمتی 25 میلگرد، مهمترین دغدغه فعالان این حوزه است. نظرات مختلفی در مورد استحکام یا شکنندگی این سطح حمایتی وجود دارد.
بازار تیرآهن نیز در شرایط نامناسبی است. استفاده از ال سی در تامین مواد اولیه توسط اصفهان اهن و تعهد به خرید تیرآهن از محل مطالبات، عاملی برای آشفتگی و ناپایداری در این بخش شده است.
به طور کلی هفته گذشته شاهد افت قیمت آهن آلات بودیم. این افت قیمت در حالی رخ داده که تقاضا و معاملات نیز به شدت ضعیف بوده است. میلگرد به عنوان یکی از مهمترین محصولات زنجیره فولاد، برای اولین بار در سال جاری با کمترین میزان تقاضا مواجه شد.
با کاهش نگرانیها از تورم، انگیزه سرمایهگذاری در فولاد کم شده است و واحدهای تولیدی با کمبود نقدینگی برای خرید مواد اولیه روبهرو هستند.
فرمول جدید قیمتگذاری در بورس کالا و ضریب 16 درصدی بالاتر از شمش، قیمت پایه میلگرد را بالاتر از قیمت کف بازار تعیین کرده است به همین دلیل، خریداران ترجیح میدهند از بازار فیزیکی با قیمت پایینتر خرید کنند.
کاهش تقاضا برای میلگرد
طبق گزارشها در تالار صنعتی بورس کالا، رکورد کمترین تقاضا و معامله میلگرد در سال شکسته شد. از 198 تن میلگرد عرضه شده حدود 17 هزار تن به فروش رسید. در معاملات روز چهارشنبه میانگین قیمت میلگرد آجدار بازار روز چهارشنبه 24.825 تومان اعلام شد درحالی که عمده معاملات میلگرد با نرخ پایه 25.119 تومان ثبت شد. طبق آمار در دو هفته گذشته قیمت میلگرد 0.2 درصد کاهش داشته است.
در دو هفته گذشته، شاهد افزایش عرضه شمش فولاد در بورس کالا بودیم با این حال، تقاضا نیز با رشد 0.4 درصدی همراه بوده است؛ قیمت شمش فولاد در بورس طی دو هفته گذشته 1.6 درصد کاهش یافته است.
بازار فولاد در رکود به سر میبرد و قیمت و تقاضا برای محصولات این زنجیره در پایینترین سطح قرار دارند. کاهش انتظارات تورمی، نقدینگی ضعیف و تغییر فرمول قیمتگذاری از جمله دلایل اصلی این رکود هستند و میلگرد به عنوان یکی از محصولات کلیدی، بیشترین افت تقاضا را تجربه کرده است.
بازار ارز در انتظار سیگنال جدید
بازار ارز نیز در حال حاضر در سکوت نسبی به سر میبرد و نرخ دلار در محدوده 60 هزار تومان تثبیت شده است. قیمت دلار در حال حاضر در محدوده حمایتی 15 ماهه خود قرار دارد و به نظر میرسد که تا حدی تحت تاثیر این سطح حمایتی باشد. برخی تحلیلگران معتقدند که ثبات فعلی دلار ناشی از سیاستهای بازارساز برای کنترل بازار و جلوگیری از فشار منفی بر سایر بازارها مانند بورس و فولاد است.
بدون دیدگاه