گزارش‌ها از وضعیت بازار آهن حاکی است که بازار فولاد در مقیاس جهانی و با لیدری چین، در رکود و نزول است و گزراش‌ها گواه وضعیت کاهش بی‌سابقه قیمت‌های جهانی آهن آلات به‌ویژه قیمت مواد اولیه و سنگ آهن است به طوری که قیمت سنگ آهن 97 دلار در هر تن اعلام می‌شود.

قیمت‌ محصولات صادراتی ایران نیز تحت تأثیر قیمت‌های جهانی بسیار افت داشته است. با توجه به الزام صادرکنندگان به بازگشت ارز حاصل از صادرات، در شرایطی که نرخ دلار نیمایی 45 هزار تومان گزارش می‌شود و دلار بازار آزاد هم حدود 59 هزار تومان است، همچنین با در نظر گرفتن دامپینگ فولاد چین و روسیه و کاهش قیمت‌ جهانی، صادرات فولاد برای تولیدکنندگان داخلی چندان به صرفه نخواهد بود.

چنین وضعیتی برای فولادسازان داخلی فرصتی بود تا قیمت آهن آلات را در بازار داخلی افزایش دهند به طوری که قیمت میلگرد آجدار که تا کف 25 هزار تومان پایین آمده بود در حال حاضر در کف 28 هزار تومان شنیده می‌شود.

اما باید به این نکات توجه کرد که با بازگشت تولیدکنندگان به مدار تولید و رفع محدودیت برق کارخانه‌ها، افت محسوس ساخت و ساز و کاهش چشمگیر تقاضا، هر نوع عرضه مهندسی برای افزایش قیمت آهن و میلگرد را خنثی می‌کند.

چشم انداز عرضه افزایشی است و هر چقدر بورس کالا تلاش کند قیمت‌ها را بالا نگه دارد با توجه به فاکتورهایی که اشاره شد، قیمت‌ها دست‌کم تا پایان تابستان کاهشی خواهد بود.

زیرا کارخانه‌ها برای دریافت سود بیشتر حواله‌های اعتباری می‌فروشند و خریداران این حواله‌ها هم کسانی هستند که دنبال نقدینگی هستن نه مصرف‌کننده واقعی، بر همین اساس می‌بینیم که قیمت‌ها در بورس کالا بالاتر از بازار است.

دلار نیز فعلا در حال اصلاح جزئی است و در قیمت‌های پایین‌تری عرضه می‌شود، اگرچه تأثیر نرخ دلار روی بازار فولاد کمتر شده اما اگر جنگی رخ دهد، مجددا افزایش خواهد یافت.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *