گزارش‌ها از وضعیت بازار آهن و فولاد دیروز حاکی از تداوم روند افزایشی قیمت آهن آلات در برخی مباید فروش است، دلار که از دیشب متاثر از تشدید گمانه‌های حمله وعده صادق 3 خیز برداشته بود و از مرز روانی 70 عبور کرده بود؛ مجددا در انتهای روز از این کانال عقب‌نشینی کرد.

به نظر می‌رسد وضعیت بازار آهن باوجود نبود تقاضای مؤثر با توجه به مؤلفه‌های تولید شمش و آهن اسفنجی و همسو با جهش افسارگسیخته نرخ ارز دچار آشفتگی مضاعف خواهد شد.

در چند سال اخیر به ویژه از سال 1400 تا کنون فعالیت‌های عمرانی و ساخت و ساز به شدت افت کرده و سرمایه‌گذاری در این بازار و به تبع آن در بازار فولاد ضعیف شده است اما با توجه به نهاده‌ها و مولفه‌های تولید؛ نگاه کارخانجات نه به تقاضا بلکه به تراز نرخ محصول تولیدشده براساس فرار رو به جلوی قیمت مواد اولیه و هزینه تولید و نرخ ارز خواهد بود. با این اوصاف وضعیت کلی بازار درحال حاضر به نفع مصرف‌کننده داخلی نیست و نمی‌توان چشم‌انداز روشنی برای آن متصور شد.

نوسانات شدید قیمت آهن آلات

آمارهای موجود از وضعیت قیمت آهن آلات در بازار دیروز حاکی است قیمت روز میلگرد، قیمت ناودانی و نبشی با افزایش ۱۰۰ تا ۵۰۰ تومانی همراه بود. قیمت روز قوطی و پروفیل نیز همسو با سایر محصولات در برخی مبادی حول ۱۰۰ تا ۳۰۰ تومان افزایش یافت.

قیمت تیرآهن ذوب آهن اصفهان در برخی بنگاه‌های تهران تغیبرات چندانی نداشت اما برخی سایزها در هر شاخه افزایش ۵۰ هزار تومانی داشت. البته در حوزه تیرآهن باید گفت به جز بازارسازی که روی دو سایز ۲۴ و ۳۰ انجام می‌شود سایر سایزها نوسان چندانی نداشتند.

وضعیت بازار آهن داخلی بسیار ضعیف گزارش می‌شود، تقاضا نیز همچنان ضعیف است اما در وضعیت فعلی آهن فروش‌ها نیز تمایل چندانی به حضور در بازار و فروش محصولات خود ندارند.

افزایش قیمت میلگرد و آهن با کاهش تولید

فارغ از روند نوسانات قیمت آهن آلات، شاهد محدودیت برخی سایزها در کارخانه‌های فولادی هستیم که بازار را به نوعی با قحطی موقت مواجه کرده است.

این محدودیت تولیدی که بیشتر در بازار میلگرد مشاهده می‌شود؛ دو چندان در بازار شمش بلوم در جریان است به این صورت که وضعیت سایز و بارگیری در دو کارخانه بزرگ نوردی ابرکوه و جهان فولاد سیرجان که وزنه تعادل بازار حساب می شوند مناسب نیست، به این صورت که کارخانه ابرکوه درحال حاضر فقط میلگرد ۱۸ تولید می‌کند و میلگرد جهان فولاد سیرجان به شرط تولید فروخته می‌شود.

همین کاهش تولید خود محرکی برای افزایش قیمت میلگرد آجدار در برخی کارخانه‌های خصوصی که سایز جور دارند به شمار می‌رود، به طوری که قیمت میلگرد آجدار از ۲۸۵۰۰ در کارخانجات استان البرز و تبریز تا ۲۹۳۰۰ در کارخانه‌های استان اصفهان شنیده می‌شود.

قیمت میلگرد ذوب آهن اصفهان به توجه به کاهش تولید و عرضه و افزایش 3 تا 4 هزار تومانی در بازار، درحال حاضر از سبد خرید مشتریان حذف شده است.

تولید میلگردهای نازک‌بار هم مانند میلگرد سایز 8 که با هزینه‌های بالایی همراه است در اغلب کارخانه‌ها متوقف شده و کمتر کارخانه‌ای میلگرد سایز ۸ تکی بار می‌کند و به طور کلی بار قابل بارگیری و جور به شدت کاهش یافته است.

در همین راستا قیمت میلگرد نیشابور در سایزهای 16، 20، 22، 28 و 32 در محدوده 29 هزار تومان اعلام و قیمت میلگرد میانه نیز در سایزهای 16، 20، 25 و 32 در محدوده 29 هزار تومان اعلام می‌شود.

گفتنی است با توجه به این قیمت‌ها شاهد افزایش کف قیمت‌های پیشنهادی بازار میلگرد آجدار در برخی مبادی فروش هستیم و به نظر می‌رسد با تداوم روند فعلی نرخ این محصول از مرز ۲۹ هزار تومان نیز عبور کند.

منبع:ahanprice.com

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *