پنجشنبه هفته گذشته طبق روال همیشگی با بازاری نیمه تعطیل مواجه بودیم و کارخانه‌هایی هم که اعلام قیمت کردند عمدتا ثابت بودند.

چند هفته اخیر به ویژه پس از پیروزی ترامپ در انتخابات، بازارهای مالی و کالایی نوسانات عجیبی تجربه کردند به طوری که قیمت دلار افزایش چشمگیری تجربه کرد و اکنون در کانال 68 هزار تومان در نوسان است.

قیمت قوطی پروفیل که در عرض یک روز نزدیک به 3 هزار تومان افزایش یافته بود روز پنجشنبه نسبتا ثابت اعلام شد اما قیمت پروفیل 2 میلیمتر ورق مبارکه به 42 هزار تومان رسید.

قیمت روز میلگرد آجدار نیز به عنوان پیشگام نوسانات بازار، در عمده مبادی فروش ثابت اعلام شد و در برخی کارخانه‌ها کاهش 200 تا 300 تومانی نیز مشهود بود. طبق آمار کف قیمت میلگرد بازار در محدوده 29 تا 30 هزار تومان قرار دارد. به عنوان نمونه قیمت میلگرد میانه 29.800 تومان و قیمت میلگرد نیشابور 30 هزار و 110 تومان اعلام می‌شود.

آنطور که از روند نوسانات قیمت آهن آلات در بازار و بورس کالا برمی‌آید در حالی بازار رو به افزایش است که به دلیل نبود نقدینگی معاملات در کمترین سطح خود گزارش می‌شود و معاملات بورس کالا هم به معاملات اعتباری محدود شده است؛ به عبارتی دیگر قیمت آهن آلات به ویژه در دو هفته گذشته افزایش قابل توجهی تجربه کرد اما در پایان هفته گویا بازار خوابید و تداوم آن در هفته جاری نامشخص است.

اگرچه تقاضا در بازار مدت‌ها است به شدت افت کرده اما با قیمت‌های فعلی، ورود خریدار به بازار کمی بعید به نظر می‌رسد زیرا با انباشت محصولات در انبارها مواجه هستیم و از طرفی دیگر قیمت‌های فعلی جذابیت چندانی برای سرمایه‌گذاران و خریداران ندارد.

بحران انرژی، فولاد ایران را زمین‌گیر کرد

بازار فولاد ایران درگیر چالش‌های جدی ناشی از بحران انرژی شده است. قطعی‌های مکرر گاز و برق در واحدهای تولیدی، به ویژه در بخش احیای مستقیم، به کاهش چشمگیر تولید آهن اسفنجی شده منجر است. این کاهش تولید به صورت زنجیره‌ای بر تولید شمش و در نهایت میلگرد تأثیر گذاشته و کمبود عرضه را در بازار به دنبال داشته است.

تنگنای تولید و افزایش قیمت‌ میلگرد

کاهش تولید شمش و کمبود نقدینگی در واحدهای نورد، قیمت میلگرد را در بورس کالا به سطح بازار آزاد نزدیک کرده است. این اتفاق باعث شده تا خریداران عمده از بورس کالا فاصله بگیرند و به سمت بازار آزاد روی بیاورند؛ از سوی دیگر، محدودیت‌های صادراتی و کاهش تقاضای جهانی نیز بر مشکلات تولیدکنندگان فولاد افزوده است.

اثرگذاری بحران انرژی بر زنجیره تولید فولاد

گزارش آهن پرایس از بازار آهن و فولاد داخلی حاکی است که قطعی‌های گاز و برق در واحدهای احیای مستقیم، تولید آهن اسفنجی را به شدت کاهش داده است و کاهش تولید آهن اسفنجی به عنوان ماده اولیه شمش، تولید این محصول را نیز تحت تاثیر قرار داده است از همین رو اخیرا کمبود عرضه شمش و میلگرد، باعث افزایش قیمت میلگرد و شمش فولادی در بازار شده است. از همین رو افزایش قیمت‌ آهن آلات و عدم اطمینان از آینده بازار، کاهش تقاضا در بورس کالا را رقم زده است.

چالش‌های پیش روی صنعت فولاد

از طرفی نوسانات قیمت‌های جهانی فولاد و رقابت با تولیدکنندگان چینی، شرایط را برای تولیدکنندگان ایرانی دشوار کرده است؛ همچنین محدودیت‌های صادراتی و کاهش تقاضای جهانی نیز مزید بر علت شده و بازارهای صادراتی ایران را تحت فشار قرار داده است.

افزون بر این بسیاری از واحدهای تولیدی با مشکل کمبود نقدینگی مواجه هستند که بر توانایی آن‌ها در ادامه تولید تاثیر می‌گذارد.

منبع خبر:ahanprice.com

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *