گزارشها از بازار آهن و فولاد روزگذشته حاکی است قیمت روز آهن در غاب زیرمجموعههای بازار داخلی با ثبات نسبی همراه بودند و شماری از مبادی نیز با کاهش قیمت همراه بودند.
قیمت دلار نیز نسبتا ثابت بود و بازار ارز نوسان چندانی نداشت به این صورت که هر دلار بازار آزاد نیز در پایان روز 49 هزار و 500 تومان مبادله شد.
اوضاع بازار آهن و فولاد
قیمت میلگرد آجدار در غالب مبادی فروش با ثبات نسبی همراه بود اما برخی کارخانهها هم بین 100 تا 200 تومان کاهش قیمت داشتند. قیمت میلگرد میانه در هر کیلو 24.210 تومان اعلام شد، قیمت میلگرد میانه 23.900 تومان و قیمت میلگرد زاگرس نیز 23.900 تومان گزارش شد.
قیمت تیرآهن نیز در غالب شرکتها ثابت اعلام شد و قیمت هر شاخه تیرآهن در برخی کارخانهها از جمله تیرآهن اصفهان و فولاد یزد بین 10 تا 50 هزار تومان کاهش داشتند.
قیمت روز نبشی، قیمت انواع ناودانی و قیمت سپری هم در غالب مبادی فروش بدون تغییر قیمت عرضه شد اما کاهش 200 تومانی هم در برخی کارخانهها هم گزارش شد.
قیمت ورق سیاه، قیمت ورق اسیدشویی، قیمت ورق آجدار و انواع ورق گرم در غالب مبادی فروش ثابت بود اما قیمت ورق آهن مبارکه در برخی ضخامتها کاهش 200 تا 400 تومانی داشت.
قیمت ورق گالوانیزه، قیمت ورق روغنی، قیمت ورق رنگی شیروانی و انواع ورق سرد بین 100 ت 500 تومان افزایش قیمت داشتند.
قیمت پروفیل مبلی، قیمت پروفیل در و پنجره، قیمت پروفیل صنعتی و سایر پروفیلها نیز به تبعیت از فضای کلی بازار در عمده شرکتها ثابت اعلام شد اما قیمت پروفیل نیکان و قیمت پروفیل اصفهان بین 200 تا 400 تومان کاهش داشتند.
قیمت لوله مبلی، قیمت لوله داربستی، قیمت لوله صنعتی و سایر لولههای درزدار و بدون درز هم در کلیه مبادی فروش ثابت اعلام شدند.
گزارشها از بورس کالا نیز حاکی است که از 194 هزار و 110 تن محصول فولادی عرضه شده 125 هزار و 985 تن به فروش رسید. به این صورت که از 167 هزار و 160 تن شمش بلوم حدود 99 هزار و 335 تن معامله شد که آن نیز در هر کیلو 19 هزار و 258 تومان برآورد شد که بیانگر کاهش 0.07 درصدی این محصول است.
همچنین 25 هزار تن تختال عرضه شده نیز به طور کامل به فروش رسید و قیمت هر کیلو از آن نیز 19 هزار و 518 تومان تعیین شد. از ورق گالوانیزه عرضه شده هم حدود هزار و 650 تن به فروش رسید که قیمت آن نیز 40 هزار و 519 تومان برآورد شد.
آنچه از اوضاع بازار آهن داخلی برمیآید اوضاع نسبتا آرام است و شاهد افزایش فروش اعتباری محصولات هستیم که میتوان گفت این امر حاکی از اطمینان نسبی از ثبات قیمت آهن آلات در هفتههای آتی است.
از سوی دیگر اخبار سیاسی منتشر شده نیز همچنان مثبت است و از لحاظ ماهیت نیز ممکن است در مهر و آبان با تقاضای محدودی مواجه باشیم.
در رابطه با عرضههای دیروز هم میتوان گفت با توجه به کاهش جزئی قیمت شمش ممکن است قیمت میلگرد آجدار کمی کاهش یافته و کف قیمتی جدیدی را تجربه کند.
همانطور که در گزارش روز گذشته بیان شد، در چند روز گذشته اخبار ضدونقیضی درباره خروج فولاد از بورس کالا شنیده شد. از همین رو رئیس بورس کالا به این خبر واکنش نشان داد و نتیجه این عمل را منفی و آسیبزا تلقی کرد.
مجید عشقی رئیس سازمان بورس اظهار کرد: بحث خروج فولاد و سیمان از بورس کالا، موضوعی تازه نیست و مدتهاست که مطرح میشود و هیچ سودی جز ضربه زدن به بازار سرمایه ندارد؛ مصداق بارز این امر هم نرخ خوراک پتروشیمیها بود که با وجود تصحیح آن، به زیان سهامداران منجر شد.
وی تصریح کرد: عرضه سیمان و فولاد در بورس کالا این محصولات را از انحصار افراد معدود خارج و دسترسی خرید را برای همه تسهیل کرده است. به عنوان نمونه نیم درصد هزینه نهایی ساخت و ساز به سیمان اختصاص دارد و با خروج آن از بورس کالا شاهد افزایش قیمتها خواهیم بود. در نتیجه باید شاهد سرمایههراسی نیز باشیم.
روند تولید فولاد در نیمه اول سال
علی اسکینی کارشناس فولادی درباره اوضاع و روند تولید فولاد در نیمه اول سال جاری اظهار کرد: در 4 ماه ابتدای سال تأمین برق صنایع فولادی در مقایسه با ایام مشابه سال گذشته وضع بهتری داشت و حتی رشد 9 درصدی هم مشاهده شد، اما مرداد ماه اوضاع تغییر کرد. به وری که در مرداد 1401 حدود یک میلیون تن محصول در بورس عرضه شد اما مرداد امسال حجم عرضهها حدود 850 هزار تن برآورد شد که علت آن کمبود انرژی تلقی شد.
وی در ادامه افزود: در مبحث صرفهجویی انرژی اولین جایی که هدف گرفته میشود صنایع تولدی است که به زیان تولیدکنندگان منجر میشود.
اسکینی تصریح کرد: بازار آهن و فولاد در شهریور امسال عاری از تقاضا بود و همچنین قیمتها نیز افزایش داشت؛ از طرفی کمبود نقدینگی نیز از مهمترین چالشهای این بازار بود. اما از هفته سوم شهریور که با تأمین انرژی صنایع، تولیدکنندگان به مدار تولید بازگشتند انتظار میرفت که اوضاع رو به بهبود برود و قیمتها کاهشی شود.
بدون دیدگاه